Älskar (älskade) du också Manna-frutti. Det där söta mellanmålet som mer var som dessert. Vi har gjort en egen variant som är lika krämig och puddingaktig på samma gång.

10 jul 2019

Manna-frutti var mitt favoritmellanmål som lite. Det var inte som mannagrynsgröt, mer som en pudding. Jag har drömt om det så länge sen jag blev vegan, så jag bestämde mig för att göra en egen. Jag är själv chockad över hur bra den blev. Jag använder mig av gelésocker för att få den dallriga konsistensen. Själva gröten blir ändå inte galet söt, men den serveras ju med en jordgubbssylt som kompenserar väl för det.
Och ja, du skulle lätt kunna servera det här som en dessert med lite vispad grädde. Du skulle även kunna smaksätta den med t ex mandelessens eller mandellikör.

4 portioner

10 dl mjölk, t ex soja- eller mandelmjölk
1 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
en nypa salt
1 dl mannagryn
1 dl gelésocker
1 tsk vaniljessens

1. Koka upp mjölk, grädde och salt i en kastrull.
2. Vispa ner mannagryn och gelésocker. Låt koka under omrörning i 4 minuter.
3. Ta kastrullen från plattan och vispa ner vaniljessensen. Häll upp gröten i skålar eller glas. Låt svalna helt i kylskåpet.
4. Servera tillsammans med jordgubbssylt.

Till servering
jordgubbssylt, köpt eller egen (se recept här)