Egen kokosyoghurt (extra krämig)

Så här enkelt gör du din egen, krämiga kokosyoghurt. Superenkelt och lyxigt på samma gång.

Det här blir en vegansk yoghurt med naturell, syrlig smak. Kokosmjölk/grädde är väldigt fet vilket gör den färdiga yoghurten härligt fyllig och lyxig. Du kan söta den med lönnsirap eller agave om du vill, eller smaksätta med bär och frukt.

Jag försöker hitta kokosmjölk eller kokosgrädde som är homogen. Vissa typer, t ex de på tetra som är märkta ”extra krämig” funkar jättebra.

4 dl

1 förpackning kokosmjölk à 400 ml
2 kapslar probiotika (mjölksyrabakterier)

1. Vispa ihop kokosmjölk och innehållet i probiotikakapslarna i en glasburk. Täck med en kökshandduk och låt stå i rumstemperatur i 1 dygn.
2. Smaka och dofta, om du vill ha ännu syrligare smak är det bara att låta den stå framme lite till.
3. Ställ in den färdiga kokosyoghurten i kylskåpet i några timmar.
Tips! Söta med agavesirap eller lönnsirap. Smaksätt med vanilj, stött kardemumma, mald kanel eller färska bär.
Håller 5 dagar i kylskåpet.