Så här enkelt gör du egen karamell. Antingen till egna klubbor eller till de finurliga fönsterkakorna.

16 dec 2019

Recept på fönsterkakor hittar du här.

1 dl strösocker
0,5 dl vatten
2 msk glukos
valfri karamellfärg

1. Blanda strösocker, vatten och glukos i en kastrull och koka upp på hög värme.
2. Sänk till medelhög värme och låt koka tills karamellen når 155 grader. Ta då genast kastrullen från plattan och blanda ner lite karamellfärg. Låt karamellen svalna något. Om den är för het bubblar den så mycket att den inte går att ringla snyggt.
3. Ringla antingen direkt ner i kakorna eller häll ut på ett bakplåtspapper och låt stelna.
4. Vill du göra egna små klubbor kan du lägga ut klubbpinnar på ett bakplåtspapper och sedan häll ut små poletter karamell på änden av varje pinne.

Relaterade artiklar