Efterlängtade finska havreprodukter nu i Sverige!

Finska Aito lanserar fyra havreprodukter, både för att dricka, laga mat med och vispa. Flera är dessutom helt glutenfria.

Det finska livsmedelsföretaget Kaslink introducerar Aito, en ny serie havreprodukter på den svenska marknaden. Kaslink ägs av de tre bröderna Kukkonen, som också ligger bakom utvecklingen av varumärket.
Aito tillverkas av Nordisk havre, vilken anses, tack vare de nordiska väderförhållandena, vara världens mest kvalitativa havre. Produkterna är alltid mjölkfria och utan tillsatsämnen av animaliskt ursprung. Dessutom är många av produkterna glutenfria.

Aito finns till en början tillgänglig på Hemköp, Willys och Coop i hela landet. Produkterna kommer att tillgängliggöras ytterligare och dessutom planerar man att intro- ducera er produkter under året.

Oat Cuisine
Aito Oat Cuisine är en glutenfri och mjölkfri havre- produkt för matlagning, som också passar för veganer. Produkten är anpassad för matlagning, kan tillagas både varm som kall och passar utmärkt i en krämig sås eller soppa.
Finns i förpackningar om 250 ml. Rekommenderat cirkapris: 12,50 kronor.

Oat for Whipping
Aito Oat for Whipping är en mjölkfri och glutenfri och vispbar havreprodukt. Perfekt som uf g visp till desserter eller som pricken över i på marängsvissen. Eftersom den är helt fri från laktos, gluten och ko- mjölk passar Oat for Whipping alla oavsett om man är allergisk, vegan eller helt enkelt bara uppskattar ett växtbaserat alternativ ibland.
Finns i förpackning om 250 ml. Rekommenderat cirkapris: 15,50 kronor.

Oat Drink Organic

Mjölkfri, ekologisk havredryck Aito Oat Drink Organic utan konstgjorda ingredienser. Häll den över ingor och müsli, vispa den i en smoothie eller häll upp i ett glas och njut.
Finns i förpackning om 1 liter. Rekommenderat cirkapris: 16,50 kronor.

Oat Drink Barista

Aito Oat Drink Barista levererar ett oslagbart skum med en perfekt konsistens. Den är mjölkfri, laktosfri och glutenfri. Aito Oat Drink Barista är perfekt för specialkaffe men passar också utmärkt till matlagning och bakning.
Finns i förpackningar om 250 ml respektive 1 liter. Rekommenderat cirkapris: 12 kronor respektive 16 kronor.