Annons
Cape Ad

Duka upp till Nobullemiddag!

Istället för Nobelmiddagn kanske det kan passa med en klimatsmart Nobullemiddag – en lättlagad vegetarisk trerättersmeny som fyller tomrummet av alla inställda festligheter!

Menyn är framtagen till Felix av gastronomen Mattias Sjöblom som med glimten i ögat kommenterar uppdraget:
– Det är varje matintresserad persons dröm att få ta fram Nobullemenyn. Att Felix gett mig den äran känns stort och otroligt kul! Utan att avslöja för mycket kan jag säga att jag jobbat utifrån ett bulletema och sedan en hel del med touchen som förvandlar potatismos och ketchup till mousse de pommes de terre och sauce de la ketchup.

Potatisbulle, Vegetariska Delikatessbullar och äppelbullar låter kanske inte som mycket för världen men titta vad vackert det bli när man leker med kontrasten i skarven mellan det vardagliga och extravaganta! Recepten hittar du här.

Nobullemiddagen är en del av Felix satsning på hållbar vardagsmat och på att underlätta för konsumenter att göra klimatsmarta val som under hösten resulterat i en omfattande undersökning, en ny klimatmärkning och världens första klimatbutik.
– De vegetariska delikatessbullarna är baserade på växtprotein i form av vete och ärta och har ett mer än 80 procent lägre klimatavtryck än köttbullarna. Recepten är lätta att tillaga och har tillsammans ett klimatavtryck på endast 0,49 CO2e per person.