De här kakorna är goda på egen hand, speciellt fort- farande varma direkt från plåten. Men sprängfyllda med choklad som de är så gillar vi att para ihop dem med en kula vaniljglass.

12 mar 2017

24 kakor, 12 dubbla sandwichar

Dubbla chokladkakor
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 msk majsstärkelse
0,5 tsk salt
200 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt
2 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
0,5 dl vatten
250 g chokladknappar eller hackad mörk choklad

Till servering
valfri glass

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop vetemjöl, kakao, vaniljsocker, majsstärkelse och salt i en bunke. Vispa ihop smör, strösocker, farinsocker och vatten i en bunke. Det ska bli krämigt och fluffigt. Vispa snabbt ner mjölblandningen i smörblandningen. Nyp ihop allt med händerna tills du har en smidig deg. Avsluta med att vända ner chokladknapparna eller den hackade chokladen.

Använd en glasskopa för att fördela ut jämna små bollar smet på bakplåtspappersklädda plåtar. Du kan även rulla bollar för hand och platta till lätt. Lägg dem inte för tätt, de kommer att flyta ut. Grädda kakorna i 16 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Lägg ihop kakorna två och två med en kula glass mellan. Ät och njut!

Relaterade artiklar