Dotter: Den veganska rösten i Melodifestivalen 2018

Dotter aka. Johanna Jansson är en av artisterna i nästa års Melodifestival! Hon är vegan med en musik som har en stark koppling till naturen, livet och jorden.

 

Grattis till din plats i Melodifestivalen! Hur känns det?
– Tack så mycket!!! Det känns superkul, jag är väldigt peppad och kan knappt vänta.

Kan du säga något om låten?
– Den heter Cry, det är en stark låt som jag tror kan beröra många, den handlar om att våga slå sig fri från det som gör en illa. En pepplåt helt enkelt!

Vilken mat och/eller dryck beskriver din musik bäst?
– Åh, hmm, ja just nu är det mycket frukt som gäller! Jag älskar dragon fruit, den har en vacker färg och en söt insida och blandar man det med min favoritdryck kokosvatten så blir det en bra blandning av alla smaker men ändå en unik sådan!

Du är ju vegan sen 2013, hur märker man av det i din musik?
– Ja, jag valde att gå från köttätare till vegan efter att ha sett dokumentären Earthlings, jag fick insikten att alla liv är av samma värde och dessutom mår jag mycket bättre av att äta veganskt så det var win win för alla.
Min musik innehåller många filosofier kring livet och personlig utveckling. Att bli vegan var ett steg i min personliga utveckling och det förändrade verkligen mitt liv på så många plan. Det fick mig att tänka annorlunda och ifrågasätta hur jag själv lever och vilka val jag gör, mycket av det framgår i min musik och i flera av mina texter.

Planerar du någon vegokupp i Melodifestivalen?
– Haha kanske det!! En bra idé om inte annat. Nej, men jag älskar att peppa andra och svara på frågor kring veganism men jag tycker alla måste välja själva. Däremot tycker jag alla ska se t ex Earthlings, alltså ta reda på fakta om vad det är man äter och var det kommer ifrån och hur industrin ser ut. Det tror jag skulle göra stor skillnad faktiskt, att informera i skolor osv, jag tycker att det borde va en del av utbildningen.