Det här är Sveriges bästa veganpizza 2019

Med omdömet ”En vegansk pizza i världsklass, med smak av kärlek.” kammade Vapianos Tamara Karkhy hem segern i kategorin årets bästa veganpizza under helgens Pizza Champion Cup 2019.

Tävlingspizzan hade Vapianos klassiska deg som bas, förgylld med bl.a. äppelmarinerad jackfruit, chili, koriander och mango.
– ”Vi är så otroligt stolta och tacksamma över Tamaras engagemang inför och under tävlingen! Precis som förra gången vi vann i Pizza SM så känner vi en enorm glädje över att en av våra fantastiska medarbetare får detta erkännandet. Det känns även extra roligt att vi vann i en kategori av pizzor som inte är lika väletablerad på marknaden ännu. På Vapiano har vi länge haft flera bra vegetariska alternativ, men har på senare tid tyckt att vi vill se över och även hitta bra tillägg av vegansk pizza. Vi vill hitta rätter som bevarar den italienska matkulturen och samtidigt driver oss och vår meny framåt, vidare i tiden. Tamaras deltagande har verkligen inspirerat oss, det blev ett kul sätt för oss att komma vidare med utvecklingen av nya smaker. Nu har vi en rätt vi vet tilltalar andra, så nästa steg blir självklart att gå tillbaka till vårt kök och börja göra den tillgänglig för våra gäster!” säger Kristian Scheef Madsen, VD Vapiano Norden.

Foto: Kasper Dudzik. Göteborg 20190429. Kocken Tamara Kharky bakar den pizza som blev bästa veganska pizzan i SM.