Recept och foto: Karoline Jönsson
10 bitar
Botten
2 ½ dl solroskärnor, blötlagda i minst 5 timmar
3 msk kokosolja, smält
2 msk agave
2 krm vaniljpulver
Mörk chokladmousse
2 msk kokosolja
100 g mörk choklad
1 ½ dl cashewnötter, blötlagda i minst 6 timmar
1 dl vatten
1 msk agavesirap
en nypa salt
Jordgubbsmousse
3 msk kokosolja
100 g vit choklad, t ex mjölkfri
1 ½ dl cashewnötter, blötlagda i minst 6 timmar
½ dl vatten
5 dl jordgubbar
1 msk agavesirap
en nypa salt
Dekoration
färska trädgårdsbär, t ex jordgubbar, hallon och körsbär
Botten
Mixa solroskärnorna till ett mjöl och blanda samman med övriga ingredienser. Lägg plastfolie i botten av en springform och tryck ut degen jämnt över.
Mörk chokladmousse
Smält kokosoljan. Hacka den mörka chokladen och blanda ner i oljan tills den har smält.
Lägg ner cashewnötterna i en mixer tillsammans med vatten och mixa slätt. Häll i den smälta chokladen, agave och salt och mixa tills allt blir en slät, krämig mousse. Häll moussen över botten och låt stå i kylskåp en stund så att den hinner stelna lite.
Jordgubbsmousse
Smält kokosoljan. Hacka den vita chokladen och blanda ner i oljan tills den har smält.
Lägg ner cashewnötterna i en mixer tillsammans med vatten och jordgubbar och mixa slätt. Häll i den smälta chokladen, agave och salt och mixa tills allt blir en slät, krämig mousse. Häll moussen över chokladmoussen och låt stå i kylskåpet över natten eller tills den har stelnat helt.
Dekorera tårtan med färska bär och servera.