Annons
Cape Ad

De tar över det populära caféet Sthlm Raw!

På Gott by Malin lägger vi ner oerhört mycket tid och kärlek i allt vi gör. Vårt mål är att få ännu fler att upptäcka vår hälsosamma fika.

malinPsst… du vet väl att Vegan Vikings intar Stockholm 1-6 november. Läs mer om eventet här.
Målet är att utmana stereotyperna som ofta är knutet till vegansk mat, och visa hur delikat vegansk mat kan smaka och få dig att testa något nytt varje dag. Det blir en vecka med ”greasy vegan”, vegansk ”food porn” och syndiga desserter som du bara kan ta del av genom Yelp-appen. Vi snackar 50 %, 2 för 1, eller en ny vegansk mattrend som ännu inte nått Stockholm.

Gott by Malin grundades av Malin Hernström och Jonathan Boutin när de insåg att det inte fanns några bra alternativ på olika fikaställen runt om i Stockholm.

Ända sedan vår grundare Malin Hernström började baka våra första raw food-tårtor i Skogås strax söder utanför Stockholm, har vi haft en fast övertygelse om att det finns ett stort behov av bättre, roligare, nyare och godare fikaalternativ. Och denna magkänsla har visat sig vara mer än rätt. På kort tid har vi lyckats komma in med våra tårtor och bakverk på flera av Stockholms främsta caféer, hotell, gym och matbutiker. Vi har dessutom byggt en stor följarskara på sociala medier och nu öppnar vi vårt första egna café i Hornstull i Stockholm. Som du kanske märker brinner vi för vad vi gör och vi svävar inte på målet: att sprida det goda alternativet till onyttigt fika, och göra det till varje fikasugen person och till varje café i Sverige.
För oss – med en livslång relation till träning, näring och god mat – är det inte bara ett intresse, utan en övertygelse om att det goda inte ska stå tillbaka för det hållbara. Vi har redan visat att det går. Och detta är bara början på vår resa.

Hur kom det sig att ni tog över Sthlm Raw?
– Vi har följt STHLM Raw sen de öppnade caféet några månader efter att vi startade Gott by Malin. Vi blev snabbt mycket imponerade av det de hann med under deras tid på att bygga upp caféet från grunden. Samtidigt som de la upp caféet till försäljning började vi leta efter en showroom för alla våra fina bakverk. Det kändes som det passade och vi hörde av oss till de direkt!

Vad kan vi vänta oss på med er som ägare på Sthlm Raw?
– Till att börja med kommer det inte ske några större förändringar. Vi kommer att satsa på att ha en kontantfri café från början, vi har köpt ny kaffemaskin och kommer att satsa på riktigt gott kaffe och självklart kommer vi att ha alla våra bakverk på plats. Vi kommer att lansera en Fusion Food meny när vi tar över som passar det svenska klimatet. Självklart vegansk!
Utöver detta kommer vi att inom kort göra mindre renoveringar och ta in nya möbler. Det finns några andra större förändringar som kommer men de får ni vänta på.

Sthlm Raw
Långholmsgatan 11, Stockholm