De reser världen runt och äter frukt

Tobias och Melanie sa upp sig från sina jobb, packade väskorna och började resa världen runt. Nu letar de upp de godaste frukterna och bästa veganmaten. Läs intervjun här!

Berätta lite om er själva?
– Vi är Tobias och Melanie som brinner för hälsosam livsstil och reser runt världen, inspirerar och gör YouTube-videos om vegansk kost, frukter, hälsosamma ställen och mycket mer. Vårt nyaste projekt är våran svensk Youtube-kanal RåGo. På den vill vi sprida hälsosam livsstil, vi visar och testar olika veganska och ekologiska produkter, recept videos, haul och vlogar. Vi vill visa att äta nyttigt inte är en morot på en tallrik eller en tråkig sallad, utan du kan göra så mycket mer. Vi har jobbat online över hela världen i över 3 år nu och älskar att kunna inspirera och sprida budskapet om “Happy, Health Living”.

Ni sålde allt ni ägde och gav er iväg…varför?
– Vi kände att det fanns något annat än “9-5 vardagen” och eftersom vi brann för resor och hälsosam livsstil ville vi kombinera dessa saker. Vi hade en dröm om att äta frukter och hälsosam mat runt om i världen och samtidigt kunna inspirera andra till att leva sina drömmar och göra mer hälsosamma val. Så en dag kände vi att vi fått nog! Det vad dags och leva våra drömmar. Vi loggade in på datorn och köpte en filmkamera och började spela in videos, sade upp oss från våra jobb, sade upp vår lägenhet i Oslo samt gav och sålde det mesta vi ägde. Nu var vi redo för vårt äventyr. First stop Hawaii!

balibildVilket resmål har varit bäst hittills?
– Oj, svår fråga. Varje resmål har sin egen charm och det finns något på varje ställe man gillar. Om vi skulle ta ett ställe så står Bali oss varmt om hjärtat eftersom det finns oändligt med ekologisk frukt och grönsaker, ett hav av veganska restauranger, yoga, hälsoställen samt underbar lokalbefolkning! Vi älskar även Norden på sommaren då det finns så mycket vilda härliga bär, ljusa sommarkvällar, underbar och ren natur. När man reser så mycket så får man en helt annan bild som man tidigare varit lite hemmablind på då man kommer tillbaka till vackra norden. Vi älskar att kunna ströva fritt ut i skogarna utan att bekymra sig för farliga djur och plocka vilda växter och bär. Det är våra breddgraders superfoods, gratis, närproducerade och packade med nyttigheter.

Vilken mat har varit bäst?
– Vår favoritmat, eller mer skulle man säga frukt, är Durian!!! Vi kan lätt äta det till frukost, lunch och middag, här även gjort det många gånger. När vi var i Kuala Lumpur 10 dagar åt vi det i princip hela dagarna. Där har dom durianstånd, små restauranger under ett tält där du kan sitta och äta dina durian på plats. Du kan välja vilka durian du vill ha, sedan öppnar de dem på plats för dig, så det är bara slå dig ner vid ett bord och börja njuta. Vår favoritdurian kallas Trekka eller Bmbu leg. Många kallar den för stinkfrukt, och tycker den luktar som en blandning mellan sopor och svettiga gymsockar, men vi älskar doften och spänningen att öppna en durian.
Durian frukt.

Har ni någon plan eller hur bestämmer ni vart ni ska åka?
– Nej, vi tar dagen som den kommer och lyssnar på universum och vår intuition, vi vet alltid att underbara saker väntar framför oss, så vi planerar inte ofta utan bara “going with the flow”.

Hur lätt är att käka vego runt om i världen?
– Det är superenkelt bara men vet vart man skall kolla. Vi går ofta in på t ex Happy Cow och ser där vad som finns i området, googlar eller går in på Youtube samt frågar vänner som vart i området. Det krävs en viss planering ibland och vi tar t ex alltid med vår egen flygmat. De ställen där vi ätit bäst vego mat är helt klart Bali och runt om i USA.

Berätta om era youtubekanaler, vad hittar man där?
– Vi har två kanaler, en på engelska (MT World) och en på svenska (RåGo). Vårt nyaste projekt är vår svenska kanal där vi inspirerar med veganska produkter, god mat, restaurangrecensioner och roliga vlogar.

Vad har ni att säga till alla som tycker det ni gör verkar fantastiskt, men som inte riktigt vågar ta steget?
Do it!! Det finns oändligt många möjligheter där ute, det är ditt jobb att se vad du vill, ta fram ett papper, sätt dig ner och skriv ner “vad är det jag vill och vad är mina drömmar”. Se det framför dig. Då du vet vad du vill är det lättare uppnå dem. Följ dina drömmar. Det finns så många människor där ute som går och bär på drömmar, låt dem inte bara vara drömmar utan gör dem till en verklighet!