Det här receptet är från vårt julnummer (2020) av VEGO. Vi har galet mycket julrecept, vintermat, intervjuer och produkttips att ta del av. Du hittar tidningen i butik och på t ex 7-eleven och Pressbyrån.
ca 20 st
Arrakstryffel
300 g mörk choklad, hackad
1 ½ dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
75 g smör, t ex mjölkfritt
1 tsk arrakessens
Dekoration
150 grön marsipan
100 g mörk choklad
1. Häll ner chokladen i en skål.
2. Koka upp grädden och häll över chokladen. Låt stå i en minut och rör sedan tills chokladen har smält.
3. Rör ner smör och arraksessens. Ställ in i kylskåpet och låt stelna tills tryffeln har en fast konsistens som går att rulla.
4. Rulla tryffeln till bollar.
5. Kavla ut marsipanen och ta ut rundlar. Vira in bollarna i marsipan och nyp ihop så gott det går.
6. Smält chokladen försiktigt i en mikro eller över ett vattenbad. Ringla chokladen över bollarna. Ställ in i kylskåpet och låt stelna.
Grön marsipan
Det går att köpa färdigfärgad grön marsipan, men annars är det bara att massera in några droppar grön karamellfärg i marsipanen.