Dammugartryffel

Dammsugare är bland det bästa jag vet och här kommer små tryfflar med smak av just det. Helt omöjliga att sluta äta om du frågar mig.

Det här receptet är från vårt julnummer (2020) av VEGO. Vi har galet mycket julrecept, vintermat, intervjuer och produkttips att ta del av. Du hittar tidningen i butik och på t ex 7-eleven och Pressbyrån.

ca 20 st

Arrakstryffel
300 g mörk choklad, hackad
1 ½ dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
75 g smör, t ex mjölkfritt
1 tsk arrakessens

Dekoration
150 grön marsipan
100 g mörk choklad

1. Häll ner chokladen i en skål.
2. Koka upp grädden och häll över chokladen. Låt stå i en minut och rör sedan tills chokladen har smält.
3. Rör ner smör och arraksessens. Ställ in i kylskåpet och låt stelna tills tryffeln har en fast konsistens som går att rulla.
4. Rulla tryffeln till bollar.
5. Kavla ut marsipanen och ta ut rundlar. Vira in bollarna i marsipan och nyp ihop så gott det går.
6. Smält chokladen försiktigt i en mikro eller över ett vattenbad. Ringla chokladen över bollarna. Ställ in i kylskåpet och låt stelna.

Grön marsipan

Det går att köpa färdigfärgad grön marsipan, men annars är det bara att massera in några droppar grön karamellfärg i marsipanen.