Dadelpraliner är superenkla att göra och går att variera i oändlighet. Här kommer två förslag. Försök att få tag på riktigt stora, saftiga dadlar (gärna medjool).
Recept: Dadelpraliner
20 st
20 dadlar, urkärnade
Snickerspraliner
1⁄2 dl jordnötssmör
150 g mörk choklad, smält 1⁄2 dl jordnötter, hackade
Mandelpraliner med apelsin
1⁄2 dl mandelsmör
1⁄2 apelsin, rivet skal
150 g mörk choklad, smält
1⁄2 dl rostade mandlar, hackade
Snickerspraliner
Tryck in lite jordnötssmör i varje dadel. Doppa dem i smält mörk choklad och strö över hackade jordnötter. Låt stelna i kylskåpet.
Mandelpraliner med apelsin
Blanda ihop mandelsmör och rivet apelsinskal. Tryck in lite i varje dadel. Doppa dem i smält mörk choklad och strö över hackade mandlar. Låt stelna i kylskåpet.