Currystroganoff

En rolig variant på en klassisk husmanskostklassiker. Korv stroganoff med gul curry!

Currystroganoff

4 portioner GF Använd glutenfri korv NF

2 msk matolja

400 g vegokorv, skivad

1 röd paprika, strimlad
1 gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk tomatpuré

1 burk passerade tomater à 400 ml 

2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde

2 tsk paprikapulver
2 tsk gul curry
1 tsk salt

svartpeppar



  1. Fräs korv, paprika, lök och vitlök i oljan så att allt får fint med färg.
  2. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med i en minut.
  3. Rör ner passerade tomater, grädde och kryddor. Låt allt puttra på i 5 minuter.
  4. Servera med kokt ris.