Cupcakebrownie med apelsingrädde

Det här är den perfekta blandningen av brownie och muffin. Saftig som få och toppad med en fluffig apelsingrädde.

12 bitar

Brownie
200 g smör, t ex mjölkfritt
2 dl kakao
1,5 dl strösocker
1,5 dl muscovadosocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk, tex soja-, havre-, eller mandelmjölk

Apelsingrädde
2,5 dl vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy
½ dl florsocker
1 apelsin, rivet skal och saft

Sätt ugnen på 200 grader. Förbered en muffinsplåt med 12 pappersformar. Du kan även använda en form, 20 x 30 cm. Glöm bara inte att trycka ner ett bakplåtspapper i den först. Smält smöret.
Vispa ihop kakao, strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Vispa nu ner det smälta smöret och
mjölken.
När du har en slät smet utan klumpar häller du ner smeten i den för­beredda formen.
Grädda i 15 minuter (5 minuter extra om du använder en stor form). Ta ut och låt svalna helt. Kakan ska vara fast men kladdig på samma gång.

Vispa grädden och florsockret fast och fluffigt. Smaksatt med rivet apelsinskal och saft. Toppa varje brownie med apelsingrädde.