Betalt samarbete med Carlshamn
Okej, jag ska vara ärlig. Det här kan vara bland det godaste jag har ätit. Herregud. Det är alltså en croissant som du fyller med chocolate chip cookie-deg och sedan gräddar. Det har tagit Paris med storm och sprids nu över hela världen och ja, det är lätt att förstå varför.
Carlshamn Tre oljor
Tre oljor är det senaste tillskottet i Carlshamn-familjen och den kommer i en efterlängtad större förpackning på 600 g. Carlshamn Tre oljor är gjord på raps-, kokos- och sheaolja, som ger en balanserad smak och fin konsistens. Fungerar lika bra i matlagning och bakning som på mackan.
Recept: Crookie
8 st
8 croissanter
100 g smör, t ex mjölkfritt
1 dl strösocker
1,25 dl farinsocker
1 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 msk majsstärkelse
en nypa salt
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
150 g mörka chokladknappar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, strösocker, farinsocker och vatten krämigt med en elvisp. Ha tålamod, det tar några minuter.
- Sikta ner vetemjöl, majsstärkelse, salt, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
- Vispa ner de torra ingredienserna i smörsmeten.
- Byt sedan ut vispen mot en slev och rör ner den mörka chokladen.
- Dela croissanterna nästan hela vägen igenom.
- Fyll croissanterna med ett generöst lager deg. Toppa sedan varje croissant med ett lika generöst lager.
- Lägg dina crookies på en plåt och grädda i 12-16 minuter. De ska få fint med färg. Ta ut och låt svalna något innan du hugger in.