Crispy No Chicken – en kärlekshistoria

På min och Amans första dejt gick vi faktiskt till Max och åt deras veganska Crispy No Chicken-burger… och nu finns den i butik så att du kan laga den hemma! Så här gör du!

*I samarbete med LikeMeat*

LikeMeats Crispy Nuggets och Crispy No Chicken Burger är sedan tidigare två omtyckta, sojabaserade alternativ till kyckling som serveras på MAX Burgers restauranger. Nu finns de även att köpa på Coop!

Produkterna säljs i kyl- eller frysdisken på Coop i förpackningar om 180 gram med rekommenderat pris på 34,95 kr. Båda produkterna är sojabaserade, milt kryddade, riktigt saftiga med en härligt krispig yta.


Jag träffade alltså min kille Aman 2019 när han var på besök från Indien. Han skulle på ett bröllop, jag tänkte att jag kunde visa honom stan. På kvällen var vi hungriga så jag tog honom till Max eftersom ja, jag älskar deras Crispy No Chicken. 1,5 år senare flyttade han från Indien till Sverige och vem vet vad som hade hänt om jag inte bjudit på den där burgaren…haha.

Crispy No Chicken Burger (2 st)

2 Friscobröd (eller hamburgerbröd)
2 Crispy No Chicken Burger (1 förpackning)
majonnäs, äggfri
isbergssallad, strimlad
gul lök, skivad
tomat, skivad
gurka, skivad

Srirachaketchup
0,5 dl ketchip
1-2 msk sriracha

  1. Rosta bröden i en brödrost eller stek gyllene i lite olja.
  2. Stek Crispy No Chicken-burgarna frasiga i lite olja. De ska få fint med färg.
  3. Bred majonnäs på Friscobrödet.
  4. Lägg sallad, gul lök och tomat på underdelen. Toppa med en Crispy No Chicken-burgare.
  5. Blanda ihop ketchup och sriracha. Bred över burgaren.
  6. Lägg på överdelen och hugg in!