De här biffarna är lite som en falafel men innehåller även couscous vilket ger de en underbar konsistens. Lägg där till smältande stekt aubergine och tahinisås. Ah!

30 sep 2019

4 portioner

Couscousbiffar
2,5 dl vatten
2,5 dl couscous, gärna fullkorn
1 burk kikärter à 400 g, ca 3 dl kokta
1 vitlöksklyfta
2 msk finhackad persilja, fryst går bra
1 tsk spiskummin
1 msk olivolja
1 tsk salt

Stekt aubergine
1 aubergine à 300 g
olivolja att steka i
salt

Tahinidressing
0,5 dl tahini
0,5 dl vatten
2 msk olivolja
1 citron, saften
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt

Till servering
4 pitabröd
sallad

Couscousbiffar
1. Koka upp vattnet. Ta kastrullen från plattan och rör ner couscousen. Lägg på ett lock och låt stå och dra i 10 minuter.
2. Häll av spadet från kikärterna och skölj. Låt rinna av och häll sedan ner i en matberedare och mixa hyfsat fint. Skrapa ner i en skål tillsammans med couscousen.
3. Riv ner vitlöksklyftan och blanda ner hackad persilja, spiskummin, olivolja och salt. Forma till små biffar och stek gyllenbruna i olja.

Stekt aubergine
Skiva auberginen fint och stek i generöst med olivolja tills den får fint med färg. Salta.

Tahinidressing
Vispa ihop tahini, vatten, olivolja, citronsaft, riven vitlöksklyfta och salt.

Fyll varma pitabröd med couscousbiffar, stekt aubergine, tahinidressing och sallad.

Relaterade artiklar