4 portioner
Couscousbiffar
2,5 dl vatten
2,5 dl couscous, gärna fullkorn
1 burk kikärter à 400 g, ca 3 dl kokta
1 vitlöksklyfta
2 msk finhackad persilja, fryst går bra
1 tsk spiskummin
1 msk olivolja
1 tsk salt
Stekt aubergine
1 aubergine à 300 g
olivolja att steka i
salt
Tahinidressing
0,5 dl tahini
0,5 dl vatten
2 msk olivolja
1 citron, saften
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
Till servering
4 pitabröd
sallad
Couscousbiffar
1. Koka upp vattnet. Ta kastrullen från plattan och rör ner couscousen. Lägg på ett lock och låt stå och dra i 10 minuter.
2. Häll av spadet från kikärterna och skölj. Låt rinna av och häll sedan ner i en matberedare och mixa hyfsat fint. Skrapa ner i en skål tillsammans med couscousen.
3. Riv ner vitlöksklyftan och blanda ner hackad persilja, spiskummin, olivolja och salt. Forma till små biffar och stek gyllenbruna i olja.
Stekt aubergine
Skiva auberginen fint och stek i generöst med olivolja tills den får fint med färg. Salta.
Tahinidressing
Vispa ihop tahini, vatten, olivolja, citronsaft, riven vitlöksklyfta och salt.
Fyll varma pitabröd med couscousbiffar, stekt aubergine, tahinidressing och sallad.