Coop hjälper svenskar att äta mindre kött

Coop har länge satsat på grönsaker och eko, men nu börjar ta ta upp kampen mot köttet också. Se deras gröna inspirationsvideo här.

– Svensken äter för mycket kött idag och det är inte hållbart på sikt. Men vi på Coop tror inte att man ändrar beteende med pekpinnar.
Därför vill vi ge inspiration och konkreta tips på hur man kan införa mer grönt i vardagsmaten, säger Anneli Bylund, tf hållbarhetschef på Coop.

I en undersökning som genomfördes av Coops medlemspanel (200 barnfamiljer) uppger 46 procent av barnfamiljerna att de aldrig äter vegetariskt, medan en familj av tio uppger att de äter vegetariskt varje vecka. Samtidigt säger 4 av 10 barnfamiljer att de vill äta mer vegetariskt. Hurra! Bra start!Därför har Coop startat en ny sajt vid namn Nya Vardagsmaten där de hjälper barnfamiljer att äta grönare och smartare.

– Många tror att det är krångligt och tar längre tid att laga grönare mat, eller att barnen inte kommer att gilla maten. Vi har tagit fram recept på vardagsfavoriter som är lika lätta att laga och minst lika goda de traditionella rätterna. Det handlar om att börja laga ett par nya rätter och få in dem i vardagsrutinen, säger Sara Begner, chef för Coops provkök.

Se deras gröna inspirationsvideo här: