Krämighet kan man få till på många sätt och här är det vita bönor som mixas till en puré tillsammans med ljuvlig citron. Som gjort för timjanrostade grönsaker.



20 Nov 2018

I min nya bok, Det veganska köket, har jag försökt att samla allt som det växtbaserade köket har att erbjuda. Det är 1700 recept samlat på 656 sidor, som kommer att förändra världen. Boken går att köpa på Akademibokhandeln, Adlibris och Bokus.

4 portioner

pasta för 4 personer

Rostade grönsaker
1 rödlök, i tunna klyftor
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 zucchini à 300 g, hackad
1 röd paprika, hackad
250 g cocktailtomater, halverade
2 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
½ tsk salt
svartpeppar



Citronsås
1 burk vita bönor à 400 g, ca 3 dl kokta
2 dl pastavatten
1 citron, rivet skal och saft
2 msk olivolja
½ tsk salt
svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Rostade grönsaker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop samtliga ingredienser i en ugnsform. Rosta i ugnen i 25-30 minuter eller tills grönsakerna har fått ordentligt med färg och mjuknat.

Citronsås
1. Skölj bönorna och mixa ihop med pastavatten, rivet citronskal, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Blanda med pastan.
2. Servera citronpastan tillsammans med de rostade grönsakerna.