Annons
Cape Ad

Citrondessert med kokoskaka och marinerade bär

Jag älskar fräscha sommardesserter som du kan förbereda och enkelt ta med ut i bersån eller till picknicken.

Recept: Mattias Kristiansson  Foto: Eva Hildén (Betalt samarbete med Oddlygood)

Oddlygood Dessert Dreamy Lemon

Ja, eller att bara njuta av hemma. Här har jag gjort en knäckig kolamuffin som serveras med basilika- och citronmarinerade bär och en drömsk dessert från Oddlygood – Oddlygood Dessert Dreamy Lemon.

Citrondessert med kokoskaka och marinerade bär

4 portioner

Kokoskaka
2 dl vetemjöl
0,75 dl strösocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
0,75 dl ljus sirap
1,5 dl kokosmjölk
0,5 dl kokosolja eller neutral olja 1 citron, rivet skal och saft

Basilikamarinerade bär
3 dl färska röda bär, som jordgubbar, hallon eller vinbär
0,5 kruka finhackad basilika
1 citron, saften
2 tsk strösocker

Servering
2 förpackningar Oddlygood Dessert Dreamy Lemon

Servering
rostade kokoschips

Kokoskaka

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Stoppa ner fyra pappersformar i en muffinsplåt.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
4. Vispa ner sirap, mjölk och olja lite i taget. Avsluta med rivet citronskal och citronsaft. När du har en slät smet utan klumpar fyller du formarna till 2/3.
5. Grädda i ca 15 minuter eller tills de är helt torra
i mitten, testa med en sticka. Ta ut och låt svalna helt.

Servering

1. Blanda bären med basilika, citronsaft och socker
i en skål. Låt stå i några minuter.
2. Lägg en kokoskaka på varje assiett och klicka ut lite Oddlygood Dessert Dreamy Lemon. Skeda över de marinerade bären och strö över rostade kokoschips. Servera!