Annons
Cape Ad

Citroncupcakes med hallon och Bubs hallonskallar

Dessa cupcakes är en härlig mix av sött och syrligt, precis som Bubs Hallonskallar! Själva kakan har en frisk smak av citron och hallon, och toppas med en söt frosting. Perfekta till kalaset, festen eller när du är sugen på en lyxigare fika.

I samarbete med Bubs

Bubs Cool Hallonskalle Skum

Det här är godisbiten för hallonälskaren! Den har en sötsyrlig hallonsmak som gör att den är god att äta som den är, men också dekorera bakverk med. Innehållet är helt fritt från gelatin och andra animaliska tillsatser. Sockret är dessutom Fairtrade-certifierat.

Recept: Citroncupcakes med hallon och Bubs hallonskallar

12 st

Cupcakes
5 dl vetemjöl
2 1⁄2 dl strösocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
150 g smör, t ex mjölkfritt
3 1⁄2 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk
1 citron, rivet skal
200 g hallon, frysta går bra

Frosting
100 g rumstempererad färskost, t ex havre- eller sojabaserad
200 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt
2 tsk vaniljsocker
4-5 dl florsocker

Dekoration
12 st Bubs Cool Hallonskallar Skum

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Förbered en cupcakeplåt med pappersformar.
3. Smält smöret och vispa ner tillsammans med mjölken och citronskalet i de torra ingredienserna. Vispa ner lite i taget tills du har en slät smet.
5. Vänd ner hallonen och fyll formarna till 3⁄4 med smet.
6. Grädda dina cupcakes i ca 20 minuter. De ska vara torra i mitten, testa med en sticka. Ta ut och låt svalna helt.
7. Vispa ihop samtliga ingredienser till frostingen. Vispa i ca 2 minuter, den ska bli härligt fluffig.
8. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa på varje cupcake. Dekorera med Bubs skallar.