Snabbsvängda och fräscha bollar som mättar bra. Gurkmejan i bollarna ger lite extra gul färg och kan uteslutas om du vill.

10 apr 2018

Eleonora von Essen visar i sin kokbok Smartare mat för hela familjen (Tukan förlag) upp en rad olika hälsosamma sätt att äta på. Mycket grönt, glutenfritt och utan raffinerat socker, men alltid fantastiskt färgstarkt och smakrikt. Boken är inte helvego, men det mesta går att vegofiera och veganisera.

Recept: Eleonora von Essen Foto: Björn Tesch

18-20 bollar

200 g naturella cashewnötter
2 dl riven kokos
1 citron, rivet skal och saft
1 msk kokosolja
ev. kokosmjöl att pudra över bollarna
1 msk lönnsirap
1 krm gurkmeja

1. Kör cashewnötterna i en matberedare tills de är grova smulor. Tillsätt resten av ingredienserna och kör till rullbar konsistens.
2. Rulla bollar. Pudra dem med lite kokosmjöl om du vill piffa till det. Förvara i kylskåp.