Har du energi och lust så kan du självklart vispa ihop en churrossmet, hetta på olja, spritsa, fritera och sedan torka svetten ur pannan. Eller så gör du de här fuskchurrosen, som som tar genvägen via färdig smördeg.

Annons
5 feb 2021

Det här receptet kommer från Mattias Kristianssons bok ”Vego – snabbt och enkelt”.

Psst … den mesta smördegen är faktiskt helt vegansk, men dubbelkolla gärna på ingredienslistan först.

4 portioner

Fuskchurros
1 paket fryst eller kyld smördeg, ca 400 g
1 dl strösocker
1 tsk mald kanel

Chokladsås
2 dl grädde, t.ex. havre- eller sojagrädde
3 msk strösocker
50 g mörk choklad, finhackad

1. Använder du fryst smördeg så börja med att tina den. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Börja med chokladsåsen. Koka upp grädde och strösocker i en kastrull.
3. Ta kastrullen från plattan och häll ner chokladen. Blanda runt så att den smälter.
4. Skär degen i 1–2 cm breda remsor. Tvinna dem lätt och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i 12–15 minuter tills de har fått fint med färg.
6. Blanda ihop strösocker och kanel på en tallrik. Vänd de nygräddade fusk- churrosen i blandningen. Servera med chokladsåsen.