Det här receptet kommer från Mattias Kristianssons bok ”Vego – snabbt och enkelt”.
Psst … den mesta smördegen är faktiskt helt vegansk, men dubbelkolla gärna på ingredienslistan först.
4 portioner
Fuskchurros
1 paket fryst eller kyld smördeg, ca 400 g
1 dl strösocker
1 tsk mald kanel
Chokladsås
2 dl grädde, t.ex. havre- eller sojagrädde
3 msk strösocker
50 g mörk choklad, finhackad
1. Använder du fryst smördeg så börja med att tina den. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Börja med chokladsåsen. Koka upp grädde och strösocker i en kastrull.
3. Ta kastrullen från plattan och häll ner chokladen. Blanda runt så att den smälter.
4. Skär degen i 1–2 cm breda remsor. Tvinna dem lätt och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i 12–15 minuter tills de har fått fint med färg.
6. Blanda ihop strösocker och kanel på en tallrik. Vänd de nygräddade fusk- churrosen i blandningen. Servera med chokladsåsen.