Jag älskar chokladdesserter i alla former och chokladpuddingar är inget undantag. Det är så enkelt att göra men känns ändå underbart lyxigt. Den här puddingen innehåller bara fyra ingredienser men får en helt sammetslen konsistens som fullkomligt smälter i munnen. Jag använde mig av Orinks havredryck Barista, men deras chokladdryck går precis lika bra.
Orink
Orink tillverkar svenska havredrycker på svensk havre, i Sverige. De har dels en Barista-dryck som är perfekt att skumma, ha i kaffe och te (även god i smoothies och bakning). De har en med fyllig chokladsmak och en vanlig havredryck som är god som den är eller i smoothies, med flingor till frukost eller hur du nu gillar din havredryck.
Chokladpudding på 4 ingredienser
2 portioner
1 dl strösocker
0,5 dl kakao
0,75 dl majsstärkelse
en nypa flingsalt
4 dl havredryck, Orink Barista
flingsalt till servering
- Vispa ihop strösocker, kakao, majsstärkelse och flingsalt i en kastrull.
- Vispa ner lite havredryck i taget tills du har en slät chokladsås.
- Koka upp under vispande och låt puttra på i några minuter tills du har en tjock chokladkräm.
- Fördela krämen i två formar och låt svalna i kylskåpet i några timmar.
- Vänd upp på assietter och strö över flingsalt. Servera.