Chokladpaj med banan och vispad grädde

Den här chokladpajen med banan och vispad grädde är magisk.

Chokladpaj med banan och vispad grädde

8 bitar

Digestivebotten
200 g Digestivekex
0,5 dl strösocker
50 g smält smör, t ex mjölkfritt

Chokladpudding
1 dl strösocker
0,5 dl majsstärkelse
0,5 dl kakao
5 dl mjölk, t ex havre- eller sojamjölk
50 g mörk choklad, finhackad
1 tsk vaniljsocker
1 msk rumstempererat smör, t ex mjölkfritt

Topping
2 bananer, skivade
2 dl vispgrädde, t ex havre- eller sojagrädde
2 tsk vaniljsocker
2-4 msk florsocker (smaka av)
50 g hackad choklad

Digestivebotten
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa kexen till smulor i en matberedare.
3. Häll ner socker och smält smör. Mixa ihop.
4. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant. Enklast är att använda ett glas eller decilitermått och tryck ut kaksmulorna i ett jämnt lager.
5. Grädda pajskalet i 12 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Chokladpudding
1. Vispa ihop strösocker, majsstärkelse och kakao i en kastrull.
2. Vispa ner lite mjölk i taget. Koka upp under ständigt vispande. Ha inte på för hög värme då det bränner lätt.
3. När puddingen har tjocknat tar du kastrullen från plattan. Vispa ner choklad och smör och rör om tills allt har smält ihop.
4. Häll ner puddingen i det avsvalnade pajskalet. Lägg ett ark palstfolie över och låt den svalna helt i kylskåpet i några timmar.

Topping
1. Toppa chokladpuddingen med den skivade bananen.
2. Vispa grädden fast och fluffig. Smaka av med vaniljsocker och florsocker.
3. Spritsa eller klicka grädden över bananen. Dekorera med hackad choklad.