Mörk chokladmousse måste alla ha på sin franska bakrepertoar. Här testade vi att göra den på kikärtsspad vilket ger en makalöst fluffig mousse. Jag tycker att den är god som den är, men du får mer än gärna toppa med vispad grädde, rostade nötter, färska bär eller annat smarrigt.



1 Nov 2019

4 portioner

200 g mörk choklad, finhackad
1,5 dl kikärtsspad, från 1 burk
2 msk kakao
ev. 2 msk strösocker

1. Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
2. Vispa kikärtsspadet riktigt fluffigt med hjälp av en elvisp. Fluffet ska vara så fast att du kan vända bunken upp och ner utan att det rinner ut.
3. Vänd ner smält choklad, kakao och strösocker med hjälp av en slickepott.
4. Fördela moussen i glas eller skålar och ställ in i kylskåpet i minst en timme.

 

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Relaterade artiklar