Det här är verkligen en mousse alla borde ha på sin repertoar. Den smakar precis som ”vanlig” men istället för äggvita använder du alltså kikärtsspad. Den blir underbart fluffig och går perfekt att förbereda. Jag tycker den är god med färska, söta, jordgubbar, vispad grädde och hackad choklad men ska jag vara ärlig är den supergod bara som den är med lite flingsalt.
Mina nya glas från Myrorna
Om du har saker du inte längre använder, lämna in dem på Myrorna! Då kan du även passa på att köpa något, som jag gjorde med de här glasen. Bara kolla på foten, den är så vacker.
Myrorna förenar shopping och välgörenhet och har allt från köksprylar, inredning, kläder mm.
Recept: Chokladmousse på kikärtsspad
4 portioner
1,5 dl kikärtsspad
0,75 dl strösocker
150 g mörk choklad
flingsalt
Servering
vispad grädde, t ex soja- eller havrebaserad
färska bär
hackad mörk choklad
- Hacka chokladen och smält försiktigt i micron. Låt svalna lite medan vispar kikärtsspadet.
- Sila av kikärtsspadet från tetran eller konservburken.
- Vispa kikärtsspadet fluffigt med en elvisp. Det tar några minuter.
- När du har ett fluffigt skum vispar du ner lite strösocker i taget och fortsätter att vispa tills du har ett fast kikärtsfluff.
- Vänd ner chokladen i kikärtsfluffet tillsammans med lite flingsalt. Använd en slickepott, det blir enklast.
- Fördela moussen i glas och låt stå i kylen i minst 1 timme.
- Toppa med vispad grädde, färska bär och hackad choklad.