Annons
Cape Ad

Chokladmousse på 2 ingredienser

Den här moussen innehåller bara mörk choklad och kokande vatten. Man förstår knappt hur det kan bli en så underbart fluffig chokladmousse. Som magi!

I samarbete med Garant

Mörk choklad!

Garant har flera olika mjölkfria mörka chokladsorter att förälska sig i. Vi pratar lyxig mörk choklad med olika procenthalt kakao men även smaksatta som havssalt, banan, tranbär och som här med hallon.

Vegansk lemon curd!

Jag blev så gladchockade när Garant kom med en helt vegansk lemon curd. Helt plötsligt kan man göra lyxiga desserter på nolltid (som den här snabba cheesecaken i glas). Den är även god med chokladmousse som vi gjorde här. Allt du behöver är en matsked som blir en fin kontrast mot den mörka chokladen och hallonen.

Recept: Chokladmousse på 2 ingredienser

4 portioner

175 g Mörk choklad med hallon från Garant
1 ½ dl kokande vatten
isvatten

Servering
4 st Drömmar från Garant, krossade
vegansk Lemon curd från Garant
hallon
flingsalt

1. Häll upp iskallt vatten i en skål.
2. Hacka chokladen och lägg i en mindre skål.
3. Häll det kokande vattnet över chokladen och rör om tills chokladen har smält.
4. Sätt skålen med choklad i skålen med isvatten och vispa lite då och då tills chokladen börjar bli fastare. Då kan du börja vispa upp allt till en fluffig mousse. Om den blir för fast kan du bara sätta skålen i en annan skål med ljummet vatten och vispa tills moussen mjuknar.
5. Krossa en dröm och strö ut på en assiett. Toppa med en klick chokladmousse och dekorera med lemon curd och hallon. Det är även gott att strö lite flingsalt över chokladmoussen.