Chokladmilkshake

Vem älskar inte milkshake? Visste väl det. Och en chokladmilkshake dessutom! Här är grunden frysta bananer så vi vill tro att den är nyttig också.



Recept: Karoline Jönsson

2 glas (10 min + 5 timmar blötläggning)

Chokladflakes?
Chokladflakes gör du enkelt genom att lätt trycka en kniv mot en chokladkaka och sedan dra kniven mot dig.

Milkshake
1 dl cashewnötter, blötlagda i minst 5 timmar
2 dl mjölk, t ex mandel-, soja- eller havremjölk
1 banan, frusen i bitar
5 dadlar, urkärnade
1 ½ msk kakao
1 tsk vaniljpulver

Kokosgrädde
1 burk kokosmjölk à 400 ml, kylskåpskall
1 tsk agavesirap
½ tsk vaniljpulver

Swirl
kakao + agavesirap

Till dekoration
chokladflakes
kakaonibs

Kokosgrädde
1. Öppna burken med kokosmjölk och skopa upp den hårda kokosmjölken med hjälp av en sked. Kokosvattnet kan du spara och använda till smoothies, gröt och liknande.
2. Tillsätt agavesirap och vaniljpulver och vispa fluffigt.

Milkshake
1. Mixa samman ingredienserna till milkshaken, gärna i en höghastighetsblender för att få den riktigt slät.
2. Vill du ”swirla” glaset med mörkare choklad kan du blanda samman lite kakao, ca 1 msk, med agavesirap och kleta på insidan av glaset.
3. Häll på milkshaken och toppa med vispad kokosgrädde, chokladflakes och kakaonibs.