Recept: Karoline Jönsson
2 glas (10 min + 5 timmar blötläggning)
Chokladflakes?
Chokladflakes gör du enkelt genom att lätt trycka en kniv mot en chokladkaka och sedan dra kniven mot dig.
Milkshake
1 dl cashewnötter, blötlagda i minst 5 timmar
2 dl mjölk, t ex mandel-, soja- eller havremjölk
1 banan, frusen i bitar
5 dadlar, urkärnade
1 ½ msk kakao
1 tsk vaniljpulver
Kokosgrädde
1 burk kokosmjölk à 400 ml, kylskåpskall
1 tsk agavesirap
½ tsk vaniljpulver
Swirl
kakao + agavesirap
Till dekoration
chokladflakes
kakaonibs
Kokosgrädde
1. Öppna burken med kokosmjölk och skopa upp den hårda kokosmjölken med hjälp av en sked. Kokosvattnet kan du spara och använda till smoothies, gröt och liknande.
2. Tillsätt agavesirap och vaniljpulver och vispa fluffigt.
Milkshake
1. Mixa samman ingredienserna till milkshaken, gärna i en höghastighetsblender för att få den riktigt slät.
2. Vill du ”swirla” glaset med mörkare choklad kan du blanda samman lite kakao, ca 1 msk, med agavesirap och kleta på insidan av glaset.
3. Häll på milkshaken och toppa med vispad kokosgrädde, chokladflakes och kakaonibs.