Annons
Cape Ad

Chokladfrallor

Chokladfrallor är precis så gott som det låter. De här är dessutom långjästa så att du kan få nybakade frallor direkt på morgonen.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Chokladfrallor! Kanske den bästa starten på helgmorgonen. Det här är långjästa frallor, vilket är härligt av två enkla anledningar: Jag behöver inte knåda dem. Och när jag vaknar på morgonen är det bara att klicka ut degen på en plåt och poff så har jag nybakade chokladfrallor. Jag tycker att de är absolut godast med smör och päronmarmelad eller mango- och passionsmarmelad.

Vegofavoriter

I Mattias Kristianssons kokbok Vegofavoriter (Bokförlaget Semic) samsas varmrätter, smårätter och desserter i en salig blandning. Allt enligt mottot ”det godaste jag någonsin har ätit”.

Chokladfrallor

8 st

4 dl vatten
½ tsk torrjäst
1 tsk salt
1 dl kakao
6 dl vetemjöl special
100 g mörk choklad, hackad

1. Blanda vatten och jäst i en bunke.
2. Häll ner resterande ingredienser och rör tills du har en väl blandad deg. Den kommer att vara lös, det är ingen fara.

3. Plasta in bunken och låt degen stå i rumstemperatur i 10-14 timmar.
4. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Klicka ut åtta frallor på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 12 minuter. Ta ut och låt svalna något.