Chokladdoppade jordgubbar fyllda med tryffel

Ja, det är nästan löjligt gott bara i tanken. Men det är inte svårare än en solvarm jordgubbe, doppad i vit choklad och fylld med en mörk chokladtryffel.

jordgubbar
vit choklad, t ex mjölkfri

Chokladtryffel
100 g mörk choklad
1 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 msk agavesirap eller lönnsirap
en nypa flingsalt
2 msk kokosolja, smält

Snoppa jordgubbarna och gröp ur jordgubbarna med en kuljärn eller kniv.
Smält den vita chokladen försiktigt i micron och doppa sedan jordgubbarna i den. Ställ på en bricka och låt stelna i kylskåpet.

Chokladtryffel
Hacka den mörka chokladen fint och lägg i en skål.
Koka upp grädde, agavesirap och flingsalt i en kastrull.
Häll grädden över chokladen och låt stå i 1 minut. Häll ner kokosoljan och rör runt tills du har en sammetslen chokladtryffel. Låt stelna i några timmar i rumstemperatur, eller snabba på allt i kylen.

Spritsa chokladtryffeln i de urgröpta jordgubbarna. Låt stelna helt i kylskåpet.