Visst låter det barnsligt gott? Det är det också! Pannkakor med havremjöl, havregryn, kokos och kakao. Goda både till frukost, mellanmål och dessert.

4 feb 2020

4 portioner

2 dl vetemjöl
2 dl havremjöl
2 msk majsstärkelse
2 msk kakao
ev. 1-2 msk socker (om du vill ha en söt pannkaka)
1 nypa salt
2 msk kokosolja
7 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk
2 dl havregryn

0,5 dl kokosflingor.

  1. Blanda ihop vetemjöl, havremjöl, majsstärkelse, kakao, eventuellt socker och salt i en bunke.
  2. Vispa ner olja samt mjölk. Ta lite i taget så blir det inga klumpar. Avsluta med att röra ner havregrynen.
  3. Låt smeten vila i 5 minuter.
  4. Häll en skopa smet i stekpannan och vänd runt så att den fördelas jämnt. Strö kokosflingor över. Låt steka klart och vänd sedan på den. Stek tills även den sidan har fått fint med färgen och kokosflingorna rostats lätt.
  5. Servera med t ex kokosyoghurt eller vispad kokosgrädde.