Det här är beviset på att vegansk bakning är både superenkelt och löjligt gott. Kakor med jordnötssmör är en riktig vegoklassiker och de här kombinerar inte bara jordnötssmör, utan även digestivekex och choklad. Perfekt snack att gömma undan i frysen och nalla när man blir sugen.
100 g smör, t ex mjölkfritt
2 dl jordnötssmör, med bitar
2 dl smulor av Digestivekex
½ dl strösocker
2½ dl chokladknappar eller hackad mörk choklad
½ dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk
1 dl hackade jordnötter
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt jordnötssmör, kexsmulor och strösocker. Blanda väl till en smet och fördela sedan i 12 muffinsformar. Ställ in i kylen och låt stelna till.
Smält chokladen tillsammans med mjölken i en kastrull på låg värme. Fördela chokladkrämen på jordnötskakorna och strö över hackade jordnötter. Låt kakorna stå i kylen tills det är dags att äta dem.