Chocolate Chip Scones

En fantastisk blandning av klassiska scones och Chocolate chip cookies. Ett lyxigt bröd med choklad helt enkelt!

De här sconesen är frukostlyx definierat. Scones i sig är magiskt och något jag bakar nästan varje helg. Det går så snabbt men känns som att det tagit hela morgonen. Ofta kör jag bara på klassiska, men de här har seglat upp som en ny favorit. De är fyllda med choklad som smälter underbart och har en krispig yta av socker. Ah!

Klassiska scones

Om du vill göra de bästa klassiska sconesen så testa det här receptet. Det är Fredrik Nyléns recept och helt magiska.

Recept: Chocolate Chip Scones

4 st

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk farinsocker
0,5 tsk salt
50 g smör, t ex mjölkfritt
100 g chokladknappar eller hackad mörk choklad
2 dl mjölk, t ex havre- eller sojamjölk

mjölk att pensla med
strösocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver, farinsocker och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med mjölblandningen tills du har en gryning mix.
3. Tillsätt chokladknappar och mjölk och arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.
4. Forma till fyra delar och forma till runda scones. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med mjölk och strö över strösocker.
5. Baka mitt i ugnen i 12 minuter.