Fabian Moraga och Gustav Johansson (mer känd som @javligtgott) från ChouChou har tagit fram en vegansk version av denna klassiska dessert, där den laktos- och mejerifri gräddlikören Amarula Vegan är den bärande smaken i glassen. En utsökt och enkel dessert som passar perfekt vid bjudningar där gästerna har olika matpreferenser!

Veganska Amarula
Amarula Vegan – en gräddlikör helt fri från mejeri och laktos. Amarula Vegan har toner av karamell, vanilj, gräddig kokos och marulafrukt.
Den passar att dricka som den är eller som ingrediens i en cocktail.
Artikelnr: 57332
Pris: 239 kr
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 15.5%
Recept: Chocolate chip cookie sandwich
15 st
2 dl Amarula Vegan
2 dl rörsocker
4 dl muscovadosocker
1 tsk salt
1,5 dl smält margarin
1 msk vaniljsocker
7,5 dl glutenfri mjölmix (t ex Fin mix)
5 tsk bakpulver
4 dl chokladpellets
Vegansk vaniljglass
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser för hand eller i en köksmaskin.
3. Ställ in smeten i kylen i 30 minuter.
4. Rulla bollar stora som Amarula Vegans kork och placera på
en plåt med bakplåtspapper.
5. Baka bollarna i ugnen i ca 8–9 minuter med fläkten på lägsta nivå. 6. Låt kakorna svalna i kylen.
7. Ta fram glassen och låt stå i cirka 10 minuter så att den mjuknar. 8. Blanda sedan i Amarula Vegan i glassen*.
9. Skopa upp glassen och placera mellan två kakor – servera!
*Häll i lite i taget, för att sedan vispa. Glassen ska inte blir för rinnig, utan behöver vara tillräckligt fast för att stå mellan kakorna.