Chocolate chip cookie sandwich

En lyxig vegansk chocolate chip cookie med Amarula. Lägg ihop med vaniljglass och du har en lyxig dessert alla älskar.

Fabian Moraga och Gustav Johansson (mer känd som @javligtgott) från ChouChou har tagit fram en vegansk version av denna klassiska dessert, där den laktos- och mejerifri gräddlikören Amarula Vegan är den bärande smaken i glassen. En utsökt och enkel dessert som passar perfekt vid bjudningar där gästerna har olika matpreferenser!

Veganska Amarula

Amarula Vegan – en gräddlikör helt fri från mejeri och laktos. Amarula Vegan har toner av karamell, vanilj, gräddig kokos och marulafrukt.

Den passar att dricka som den är eller som ingrediens i en cocktail.

Artikelnr: 57332
Pris: 239 kr
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 15.5%

Recept: Chocolate chip cookie sandwich

15 st

2 dl Amarula Vegan
2 dl rörsocker
4 dl muscovadosocker
1 tsk salt
1,5 dl smält margarin
1 msk vaniljsocker
7,5 dl glutenfri mjölmix (t ex Fin mix)
5 tsk bakpulver
4 dl chokladpellets

Vegansk vaniljglass

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser för hand eller i en köksmaskin.
3. Ställ in smeten i kylen i 30 minuter.
4. Rulla bollar stora som Amarula Vegans kork och placera på
en plåt med bakplåtspapper.
5. Baka bollarna i ugnen i ca 8–9 minuter med fläkten på lägsta nivå. 6. Låt kakorna svalna i kylen.
7. Ta fram glassen och låt stå i cirka 10 minuter så att den mjuknar. 8. Blanda sedan i Amarula Vegan i glassen*.
9. Skopa upp glassen och placera mellan två kakor – servera!

*Häll i lite i taget, för att sedan vispa. Glassen ska inte blir för rinnig, utan behöver vara tillräckligt fast för att stå mellan kakorna.