Ja, det är precis lika gott som du tror... chipspaj! Ett pajskal som du gör på dina favoritchips och sedan fyller med en söt, mörk chokladfyllning. Genialiskt!

1 Nov 2019

Tips! Jag tycker det är bäst med räfflade chips, framför tunna lantchips till det här.

Pajskal
250 g chips, mixade
50 g smält smör, t ex mjölkfritt
0,5 dl vetemjöl

Chokladtryffel
400 g mörk choklad
2,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1,5 dl ljus sirap
flingsalt

Pajskal
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa chipsen fint fint fint. Blanda med smör och vetemjöl i en skål.
3. Tryck ut chipsblandningen i en pajform. Pressa hårt.
4. Grädda i 8-10 minuter. Det ska få fint med färg. Ta ut och låt svalna något.

Chokladtryffel
1. Hacka den mörka chokladen fint och lägg ner i en skål.
2. Koka upp grädde, sirap och salt i en kastrull. Häll över chokladen och låt stå i 1 minut.
3. Vispa allt till en slät kräm. Häll ner i det förberedda pajskalet. Ställ in i kylen i 1-2 timmar så att den svalnar helt och chokladfyllningen stelnar.

Relaterade artiklar