Chipspaj med choklad

Ja, det är precis lika gott som du tror… chipspaj! Ett pajskal som du gör på dina favoritchips och sedan fyller med en söt, mörk chokladfyllning. Genialiskt!

Tips! Jag tycker det är bäst med räfflade chips, framför tunna lantchips till det här.

Pajskal
250 g chips, mixade
50 g smält smör, t ex mjölkfritt
0,5 dl vetemjöl

Chokladtryffel
400 g mörk choklad
2,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1,5 dl ljus sirap
flingsalt

Pajskal
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa chipsen fint fint fint. Blanda med smör och vetemjöl i en skål.
3. Tryck ut chipsblandningen i en pajform. Pressa hårt.
4. Grädda i 8-10 minuter. Det ska få fint med färg. Ta ut och låt svalna något.

Chokladtryffel
1. Hacka den mörka chokladen fint och lägg ner i en skål.
2. Koka upp grädde, sirap och salt i en kastrull. Häll över chokladen och låt stå i 1 minut.
3. Vispa allt till en slät kräm. Häll ner i det förberedda pajskalet. Ställ in i kylen i 1-2 timmar så att den svalnar helt och chokladfyllningen stelnar.