Här kommer ett festligt drinktilltugg som är så enkelt att slänga ihop. Chips, tångkaviar, crème fraîche, lök och gräslök. Ja, det här är nästan för enkelt men herregud så gott. Det här är även supertrevligt på en buffé eller som ett snack när du är sugen på något lite extra.
Salta chips
Många chips är veganska och några säkra kort brukar vanliga lättsaltade chips vara. Det man annars kan hålla koll på är om chipsen innehåller mjölkpulver, yoghurtpulver eller ostpulver.
Tångkaviar
Tångkaviar ser ut och smakar precis som vanlig fiskrom. Det finns flera olika märken som säljer vegetarisk tångkaviar, både röd och svart. Finns i kyldisken.
Växtbaserad crème fraîche
Det finns flera växtbaserade alternativ till mjölkfri yoghurt, både havre-, soja-, kokos och mandelbaserade. Jag gillar främst soja- och havrebaserade och favoriten just nu är Planti Cooking Fraiche.
Chips med rom och lök
salta chips
röd tångkaviar
crème fraîche, t ex soja- eller havrebaserad
gräslök, finhackad
dill, finhackad
citronklyftor
- Sprid ut chipsen på en tallrik.
- Klicka ut röd tångkaviar och crème fraîche.
- Strö över rödlök och gräslök. Dekorera med citronklyftor.