Chipotlepasta tillför chilihetta och en lätt rökig smak som passar väldigt bra ihop med bortlottibönor. 
Ananassalsan har en härlig sötma som passar till all kryddig texmexmat.

12 Mar 2018

4 portioner

Chipotlebönor
1 gul lök, delad
2 vitlöksklyftor, delade
1 röd paprika, delad
½ dl ketchup
½ dl vatten
1 msk chipotlepasta
1 tsk sojasås
2 burkar borlottibönor a 400 g, ca 6 dl kokta
salt
svartpeppar

Ananassalsa
1 burk ananas à 560 g
1 färsk röd chili
½ gul lök, finhackad
1 tomat, finhackad
1 lime, saften
salt
4 stora tortillabröd
4 dl kokt råris
2 avokador, i bitar
sallad

Chipotlebönor
Mixa lök, paprika, ketchup, vatten, chipotlepasta och sojasås till en slät puré. Använd en matberedare eller stavmixer.
Häll av spadet från bönorna och skölj dem. Blanda med såsen i en kastrull och låt puttra i några minuter så att såsen tjocknar. Krydda med salt och svartpeppar.

Ananassalsa

Rör ihop samtliga ingredienser.

Fyll värmda tortillabröd med råris, avokado, sallad, chipotlebönor och ananassalsa.