Psst… Harissa som är en Nordafrikansk chilipasta (du hittar den i kryddhyllan).
4 portioner
400 g vegokött, t ex sojabitar (på bilden har jag använt mig av Oumph! pure chunk)
3 msk sojasås
1 msk lönnsirap
1 msk harissa
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk torkad timjan
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
Chimichurri
1 kruka färsk persilja, finhackad
1 kruka färsk oregano, finhackad
½ rödlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, rivna
1 färsk röd chili, finhackad
½ dl rödvinsvinäger
1 tsk strösocker
1 ½-2 dl olivolja
salt
svartpeppar
1. Blanda sojasås, lönnsirap, harissa, riven vitlök, timjan, olivolja, salt och svartpeppar och häll ner i en plastpåse.
2. Lägg ner vegobitarna och låt marinera i minst 30 minuter, helst över natten. Stek bitarna i lite olja så att de får fint med färg.
Chimichurri
1. Blanda persilja, oregano, rödlök, vitlök, chili, rödvinsvinäger och strösocker i en skål.
2. Vispa ner lite olivolja i taget.
3. Smaksätt med salt och peppar.