Betalt samarbete med Oddlygood
Jag älskar bröd och jag älskar chili cheese. Så varför inte kombinera de i ett underbart fyllt bröd med ost, jalapeño och koriander. Det är verkligen gott på egen hand men också som gjort för att vara tillbehör till alla möjliga soppor. Jag använde mig av Oddlygoods rivna alternativ till mozzarella – Munchy Mozzarella.
Oddlygood
Oddlygood har flera olika växtbaserade alternativ till ost. Den jag använde här var deras Munchy Mozzarella som smälter härligt i gratänger och på pizzan. Alla Oddlygoods alternativ till ostar är veganska och alltid underbart goda.
Chili cheese-bröd
2 st
2 dl vetemjöl special
1 dl vatten
2 tsk olivolja
0,5 tsk salt
1 dl Oddlygood Munchy Mozzarella
1 jalapeño, finhackad
1 msk finhackad koriander
olja att steka i
- Blanda vetemjöl, vatten, olja och salt i en skål. Arbeta ihop till en deg och knåda i några minuter tills du har en smidig deg.
- Blanda Oddlygood Munchy Mozzarella, jalapeño och koriander i en skål.
- Dela degen i två delar. Kavla ut till rundlar. Lägg en generös hög med ostblandningen i mitten av varje rundel och nyp ihop.
- Kavla ut till ganska tjocka rundlar. Det gör inget om degen spricker lite.
- Stek rundlarna i lite olja så att de får fint med färg på båda sidor.
- Ät som de är eller servera till en soppa.