Jag gör alltid chiapuddingen på kvällen så att chiafröna får svälla ordentligt. Gör den gärna direkt i en burk med lock – då slipper den ta lukt av annat i kylskåpet och är enkel att ta med sig om du har en stressig morgon. En sund variant att äta när det passar alltså. Klara, färdiga, god morgon!1 portion Chiapudding
1,5 dl mandelmjölk
1 liten banan
3 msk chiafrön
1 msk linfrön
0,5 tsk äkta vaniljpulverTill servering
jordgubbar
passionsfrukt
rostade kokoschipsMosa eller mixa bananen med mjölken. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt stå i minst 30 minuter, eller över natten. Servera med kokoschips, bär och frön.
Recept: Kristin Kaspersen Foto: Jenny Grimsgård
Boken Good Food (Fitnessförlaget) av Kristin Kaspersen innehåller blandad kost, med mycket lakto-ovo-vegetariskt och en del veganskt. Allt är glutenfritt.