Champinjonsoppa

Den här champinjonsoppan är inte bara billig utan även så enkel när du tar genvägen vi färdigskivade champinjoner på burk från Eldorado. Att göra sitt eget vitlöksbröd är för övrigt inte svårt alls men känns underbart lyxigt och lyfter vilken middag som helst.

Betalt samarbete med Eldorado

Champinjonsoppa

4 portioner 12 kr/portionen

2 burkar skivade champinjoner från Eldorado
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl vitt vin, eller vatten
2 dl havregrädde
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar från Eldorado
salt
svartpeppar
persilja till dekoration, från Eldorado

Vitlöksbröd
1 förpackningar baguetter från Eldorado
75 g smör, t ex mjölkfritt
3 vitlöksklyftor, pressade
1 msk finhackad persilja
salt
svartpeppar

Champinjonsoppa

  1. Häll bort vätskan från champinjonerna.
  2. Fräs champinjoner, gul lök och vitlök i lite olja tills löken mjuknat och allt börjar få lite färg.
  3. Häll på vitt vin, grädde, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sedan puttra under lock i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Vitlöksbröd

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skiva baguetterna nästan hela vägen igenom.
  3. Rör ihop smör, vitlök, persilja, salt och peppar.
  4. Bred vitlökssmöret i varje skiva och avsluta med att bre ett lager ovanpå varje baguette.
  5. Lägg baguetterna på en bakplåtspappersklädd plåt och gratinerai ca 15 minuter. De ska få fint med färg.

Servering

Häll upp soppan i koppar och dekorera med finhackad. Servera vitlöksbrödet till.