Champinjonsoppa
4 portioner 12 kr/portionen
2 burkar skivade champinjoner från Eldorado
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl vitt vin, eller vatten
2 dl havregrädde
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar från Eldorado
salt
svartpeppar
persilja till dekoration, från Eldorado
Vitlöksbröd
1 förpackningar baguetter från Eldorado
75 g smör, t ex mjölkfritt
3 vitlöksklyftor, pressade
1 msk finhackad persilja
salt
svartpeppar
Champinjonsoppa
- Häll bort vätskan från champinjonerna.
- Fräs champinjoner, gul lök och vitlök i lite olja tills löken mjuknat och allt börjar få lite färg.
- Häll på vitt vin, grädde, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sedan puttra under lock i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Vitlöksbröd
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skiva baguetterna nästan hela vägen igenom.
- Rör ihop smör, vitlök, persilja, salt och peppar.
- Bred vitlökssmöret i varje skiva och avsluta med att bre ett lager ovanpå varje baguette.
- Lägg baguetterna på en bakplåtspappersklädd plåt och gratinerai ca 15 minuter. De ska få fint med färg.
Servering
Häll upp soppan i koppar och dekorera med finhackad. Servera vitlöksbrödet till.