Chai chocolate chip cookies

Det här är underbart krispiga och sega chocolate chip cookies med choklad och samma kryddor som i indiskt chaite.

Okej, det här är vår egen skapelse. Klassiska amerikanska kakor med choklad, men med en indisk touch i form av chaikryddor. Galet goda och omöjliga att sluta äta.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Recept: Chai chocolate chip cookies

18 st

200 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt
2 dl strösocker
2 1⁄2 dl farinsocker
2 msk vatten
4 dl vetemjöl
2 msk majsstärkelse
1⁄2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk mortlade kardemummakärnor eller mald kardemumma
1 tsk mald kanel
1⁄2 tsk malda nejlikor
1⁄2 tsk mald ingefära
1⁄4 tsk mald svartpeppar
1⁄2 tsk salt
200 g mörka chokladknappar

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, strösocker, farinsocker och vatten med en elvisp. Det ska bli riktigt krämigt.
3. Sikta ner vetemjöl, majsstärkelse, salt, bikarbonat, bakpulver och kryddor i en skål. Vispa ner de torra ingredienserna i smörsmeten.
4. Vänd ner chokladen med hjälp av en slickepott.
5. Rulla små bollar och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. Enklast tycker jag är att använda en glasskopa så att alla kakor blir lika stora. Håll avstånd mellan dem, de flyter ut ganska mycket.
6. Grädda kakorna i 14 minuter. Ta ut och låt svalna.