Vegetarisk grönkålscarbonara med soltorkad tomat


Krämig pastarätt som vi bara älskar! Får du inte tag på grönkål går det även bra med mangold och spenat.



4 portioner

linguini eller spaghetti för 4 personer
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
200 g soltorkad tomat, finhackad
1 tsk rökt paprika
2 ½ dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
100 g grönkål
salt
svartpeppar

Till servering

persilja, finhackad

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. 
Fräs lök och vitlök i olivoljan tills den är mjuk och glansig.
2. 
Vänd ner den soltorkade tomaten i stekpannan tillsammans med rökt paprika och grädde. Låt koka ihop i några minuter.
3. Dra av grönkålsbladen från stjälkarna och hacka. Vänd ner i såsen och krydda med salt och peppar.
4. Avsluta med att blanda såsen med den nykokta pastan och klipp över lite persilja.

Recept och foto: Julia Tuvesson