Det här kan knappt klassas som en carbonara, men jag kör på det ändå, för det var så den började. Jag älskar ju lite hetta, så här har jag med både vitlök och tabasco.

9 mar 2020

Vill du använda riven parmesan ost så finns det mjölkfri från bland annat Violife, men här kör jag på näringsjäst istället.

4 portioner

pasta för 4 portioner
400 g rökt tofu
½ dl olivolja
1 gul lök, tunt skivad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
2 dl yoghurt, t ex havre- eller sojayoghurt
½ dl näringsjäst eller 1 dl riven parmesanost, t ex Violife
några droppar tabasco
salt
generöst med svartpeppar
ev. Chiliflakes

1. Skiva tofun tunt, enklast är att använda en osthyvel.
2. Hetta upp oljan i en kastrull. Stek sedan tofun gyllene.
3. Rör ner gul lök och vitlök och låt svettas med i en minut.
4. Häll på grädde, yoghurt och näringsjäst. Smaka av med tabasco, salt och generöst med svartpeppar.
5. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda sedan med såsen. Blanda runt ett tag så att pastan kan suga åt sig av såsen.
6. Servera eventuellt med chiliflakes.

Relaterade artiklar