Cacio e pepe

Cacio e pepe betyder ost och svartpeppar och är en gudomligt krämig och pepprig pastarätt som älskas av alla. Den är superenkel att göra, allt du behöver är en riktig god och smakrik ost, sen har du middagen klar på fem minuter.

Violife Epic Mature Cheddar Flavour

Violife är en favorit hos många när det kommer till veganska ostar och det är lätt att förstå. Här finns allt från smältande god ost till pizza och gratänger, perfekta ostar för mackan, färskost och lyxigare smakrika ostar som Epic Mature Cheddar Flavour – det närmaste du kan komma lagrad cheddar i smaken. Den smälter även perfekt i matlagningen.

Recept: Cacio e pepe

4 portioner

300 g torkad spaghetti
2 msk smör, t ex mjölkfritt, som Violife
2 tsk mortlad svartpeppar
1 1⁄2 dl pastavatten
100 g riven smakrik ost, t ex Violife Epic Mature Cheddar Flavour

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara ca 2 dl av pastavattnet.
2. Smält smöret i en stekpanna och fräs sedan pepparn tills det börjar dofta underbart.
3. Häll på vattnet och rör ner osten. Rör tills osten har smält och du får en tjockare sås.
4. Häll ner pastan och vänd runt konstant tills såsen täcker pastan och tjocknar ännu mer.
5. Fördela pastan i skålar och strö över lite extra riven ost och svartpeppar. Servera!